10 ok, amiért a közös főzés hasznos a gyermekek számára
Nyilvánvaló, hogy a főzés sokkal gyorsabb lenne gyerekek nélkül. De a házimunkával együtt töltött idő megéri. Gondoljon rá úgy, mint egy lehetőségre, hogy tanítsa a gyermekeit, gyakorlatias információkat közvetítsen és fejlessze őket.
Miért hasznos a közös főzés a gyerekek számára?
① Tipp: Felejtse el a foltokat és a rendetlenségeket egy időre, élvezze az együtt töltött időt.
Milyen konkrét feladatot adjunk a gyerekeknek?
Figyelem a biztonságra. A gyerekek sokféleképpen megsérülhetnek a konyhában. Gondoljon erre, amikor kiválasztja a rájuk bízott tevékenységeket. Az éles kések, a forró zsír vagy a forró víz biztosan nem az ő kezüknek való. A feladatoknak és a használt eszközöknek mindig a gyermek életkorának és képességeinek megfelelőnek kell lenniük. A közös főzés során a szakácsokat mindig tartsa felügyelet alatt. Bár a gyerekek nem vehetnek részt mindenben, ami a konyhában történik, sok feladat biztonságos, mégis szórakoztató.
② Tipp: Tálalja az ételeket vidáman
A közös főzés lehetőséget ad arra, hogy beszélgessen a gyerekekkel, és megtudja, mi jár a fejükben. Ha a főzés légköre oldott, akkor jókat lehet nevetni is. Hogy még szórakoztatóbbá tegye a gyerekek konyhában töltött idejét, próbáljon meg kreatív lenni az ételkészítésben. A pirítós vagy a gyümölcsök és zöldségek vicces állatokká alakíthatók, a torta cukormáza "festővászonná" válhat, a sajtdarabkákból pedig virágot lehet készíteni.
Azokon a napokon, amikor nincs szabadidő, tervezzen a gyerekeknek főzőmenüt a gyerekkonyhában. Így marad hely az ételek tényleges elkészítésére.